donderdag 17 juni 2010

Bigi Yari en 3 yari

Laat ik dit blog eerst maar eens beginnen met heel veel bedankjes namens Fien en haar oma Carien voor alle felicitaties en mooie cadeaus die ze helemaal hier in Suriname hebben ontvangen.

Het feestje zaterdag, de dag dat Olafs moeder 75 werd, en waarop we ook maar direct Fiens 3e verjaardag hebben gevierd, was erg geslaagd. Naast buren op Palm Village, andere MNO-families en overige bekenden, hadden we ook Fiens schoolklasje uitgenodigd.
Met de schmink in de aanslag wachtten we de kleintjes op. Prinsesjes, poezen, konijnen en piraten, van alles liep er op een bepaald moment rond. De kinderen konden voetballen, want Olaf had speciaal 2 doeltjes in elkaar getimmerd. En ook kon er in een geĆÆmproviseerd zwembad in de bak van Olafs auto gezwommen worden.
Het werd dus een gezellige drukte van jewelste. En ook over het eten hadden we niet te klagen. Wagiyem en Roewet hadden voor alle gasten heerlijke saoto-soep, bitterballen en satestokjes gemaakt en Olafs moeder had een hele pan met lekkere Hollandse zuurkool bereid.
Speciaal voor de gelegenheid hadden we een jazzbandje ingehuurd. De sfeer kwam er daardoor goed in. Wel werd er een traantje weggepinkt toen Olaf het eerste nummer voor zijn rekening nam met "Mama, mag ik even met je praten..."

Op zondag was iedereen nog een beetje moe en zijn we lekker gaan relaxen op het strand bij Overbridge. Na een uur regende ons gehuurde hutje echter volledig in, toen er een gigantische tropische regenbui naar beneden kwam. Op de terugweg had de mannenauto pech: een lekke band. Overigens al de 2e in korte tijd.

Op maandag was Fien dan echt jarig. Met een zelfgebakken cake en traktaties voor alle kinderen vertrok ze naar het schooltje. Olaf moest weer gewoon aan het werk en Michiel, ma en ik vertrokken naar Het Vat, de kroeg van Paramaribo om daar in een giga-menigte met cola en tosti´s de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal te kunnen zien.
´s Avonds ter ere van Fiens verjaardag nog even uit eten bij De Waag.

Op dinsdag hebben we wat rondgeslenterd op Fort Nieuw-Amsterdam. ´s Middags hebben we op MariĆ«nburg een bootje richting zee genomen in de hoop wat dolfijnen te spotten. Maar helaas... Het boottochtje op zich was echter al een hele belevenis.

Zowel gisteren als vandaag maken Michiel en zijn ouders nu overdag Paramaribo onveilig. Morgen staat een vertrek richting het resort Berg en Dal op het programma. En Michiel is druk aan het uitzoeken waar en wanneer er het beste de jungle kan worden ingegaan. Al met al wordt er niet stil gezeten. En dat terwijl het momenteel flink heet en benauwd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten