maandag 3 januari 2011

Weer terug

Sommigen van jullie wisten het al, voor anderen zal het helemaal nieuw zijn: wij zijn weer terug in Nederland.
Wat gepland was als een verrassingsbezoek voor kerst en oud & nieuw is uiteindelijk heel anders uitgepakt. Drie dagen voor onze reis naar Nederland kreeg Olaf van zijn werkgever te horen dat hij van het project in Suriname is afgehaald en we met zijn allen terug konden naar Nederland. Voor ons een donderslag bij heldere hemel, want er was voor zover we wisten niets aan de hand. Nooit een slecht functioneringsgesprek geweest en zelfs in november is zijn contract nog verlengd. Persoonlijke motieven lijken aan het hele gebeuren ten grondslag te liggen, maar daar zal ik hier op dit blog verder niet over uitwijden.
Maar het is werkelijk onvoorstelbaar dat een bedrijf zo met een uitgezonden gezin durft om te gaan. Binnen 3 dagen moesten we afscheid nemen van alles wat we daar hadden opgebouwd, moest ik mijn werk ook opzeggen, moest ik Fien van haar schooltje afhalen en dag laten zeggen tegen haar vriendjes en vriendinnetjes. Onvoorstelbaar treurig en er zijn dan ook wel wat tranen gevloeid.
En nu, ja na een leuke kerst en oud & nieuw in Nederland (met nieuwjaarsduik!) dringt de realiteit zich aan ons op. We zitten tijdelijk tot we iets anders hebben gevonden op de zolder bij Fien en Jaaps opa en oma in Arnhem. We zijn dus druk zoekende naar iets anders, maar de grote vraag is waar, want waar gaan we werken en waar vinden we goede kinderopvang en ga zo maar door...
Het jaar in Suriname was prachtig, maar heeft wel een bittere nasmaak gekregen.
We hopen dat 2011 ons wat beters gaat brengen. Iedereen die dit leest, wens ik in ieder geval een heel gelukkig nieuwjaar!

1 opmerking:

  1. Tsja, daar kun je weinig op zeggen wat niet al te voor de hand ligt. Het is vreemd om een dergelijke gang van zaken van dichtbij mee te maken. Met name dat er geen slechte functioneringsgesprekken waren en dan toch zo'n afloop... Dat roept vragen op.

    Hopelijk snel weer wat anders en een veel betere toekomst!

    BeantwoordenVerwijderen