zondag 14 februari 2010

Menstruatiegevaar

De verwachtingen waren hoog, maar eerlijk gezegd viel White Beach ons vandaag een beetje tegen. Met het beeld voor ogen van een hagelwit strand vol palmbomen en gezellige barretjes, waar ze lekkere cocktails schenken, gingen we vanmorgen op pad. Natuurlijk met de hele familie, want onze grootste zwemfan konden we niet thuis laten. Maar helaas moest Harry heel veel langs de kant toezien hoe anderen heerlijk verkoeling in het water zochten, want de meeste Surinamers zijn niet zo gecharmeerd van onze trouwe viervoeters. Zelfs voor Puk doen ze het in hun broek. En veilig achter het hek van ons huis vragen ze of Harry soms een rottweiler is :-) ...

White Beach bleek nogal klein. Betalen bij de slagboom, auto op de parkeerplaats en een plekje zoeken. Helaas waren alle hutten, die zagen er met hun rieten dakjes wel gezellig uit, al bezet. Wij kregen een plastic tuinset toegewezen onder een afkapping, pal voor de botsauto-attractie.

In mijn ogen afschuwelijk, maar de kinderen vonden dat natuurlijk wel weer interessant. Olaf en Fien deden dan ook hun uiterste best om Arend met Stijn en Marit een poepie te laten ruiken.

Over het uitzicht over de rivier, met daarachter het immense oerwoud, hadden we weinig te klagen. Jammer alleen van de hoge netten, die al na zo´n tien meter in het water hingen en iedereen belette verder te zwemmen.

Hoewel we niet naar een verklaring hebben gevraagd, kregen we wel zo´n vermoeden waarom: De Pireng! Zo lazen we in de fikse huisregellijst van White Beach dat je met een open wond absoluut het water niet in mag. Datzelfde geldt voor vrouwen in hun menstruatieperiode (ik natuurlijk net ongesteld..).
De pireng is familie van de piranha en komt hier veelvuldig voor. Maar in tegenstelling tot de piranha zwemt hij niet in scholen. Je hoeft hier dus niet bang te zijn om met een klein wondje in het water te vallen en binnen een paar seconden opgegeten te worden door duizenden vraatzuchtige vissen. Maar ja, zo´n pireng komt wel op bloed af en hapt geloof ik wel zo je teen eraf ofzo.. Ook niet zo prettig dus. Maar ach, uiteindelijk geen pireng gezien of gevoeld. Wellicht dat die netten ze al tegenhielden..
Op de terugweg Olaf eindelijk maar zijn zin gegeven: Harry en Puk in de laadbak van de pick-up. Heen zaten we nog met z´n zessen vrijwel onmogelijk in de auto gepropt. Het idee dat er een hond tijdens het rijden uit de laadbak zou vallen, vond ik zo afschuwelijk dat ik dan maar een uur lang met Harry (35 kilo en niet stil kunnen zitten) op schoot ging zitten, wat me natuurlijk lelijke rode strepen van zijn nagels in mijn bovenbenen opleverde.

Uiteindelijk iedereen op de terugweg happy. Met Harry en Puk stevig aan de riem in de laadbak en Arend en Gerdien op gepaste afstand achter ons, voor het geval er iets mis mocht gaan, reden we terug naar Palm Village. Stoere Puk natuurlijk met zn pootjes op de rand van de laadbak en de wind in zijn oren. De kleinste begint al wat te acclimatiseren. Hij jaagt inmiddels alle salamanders de tuin uit en zit zoveel mogelijk op z´n favoriete plekje: in de bakfiets. Harry heeft het wat moeilijker. Zijn winterjas heeft nog lang geen plaatsgemaakt voor een zomervachtje en hij probeert zoveel mogelijk bij Jaap (die natuurlijk veel in zijn bedje ligt) op de kamer in de airco te liggen.
En hoewel het met onze darmen nog steeds goed gaat, kunnen Harry en Puk dat helaas niet echt zeggen. Waarschijnlijk komt het door de andere bacterien en gaat het hopelijk snel over. Vandaag deed Harry echter nog wel even zijn uiterste best om een verliefd stelletje een mooi Valentijnscadeau te geven. Olaf die een rondje met hem liep, moest wel even zijn verontschuldigingen aanbieden voor de stinkende drap die Harry pal naast het zoenende paartje achterliet.

3 opmerkingen:

  1. "...voor de stinkende drap die Harry pal naast het zoenende paartje achterliet."... De beste tradities uit Nederland! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. √Čnig om je stukjes te lezen en zo jullie belevenissen te ervaren: hartelijke groeten uit zwitserland van Ralph en Annerieke ( marjettes zus )!

    BeantwoordenVerwijderen