maandag 13 september 2010

Dolfijnenshow

Nadat een eerdere poging met opa, oma en Michiel was mislukt vanwege het slechte weer, hebben we gisteren dan wel echt dolfijnen gezien.
Na een half uur varen vanaf Marienburg waren ze daar ineens, en niet zomaar eentje, maar tientallen. Zo nu en dan op slechts enkele meters van de boot. Heel gaaf om ze in de vrije natuur te zien. We waren gewapend met de camera, maar op een dolfijn op de foto te krijgen, dat valt nog niet mee. Je ziet vooral overal staartvinnen en zo nu en dan een kop boven het water, maar zulke hoge sprongen als in het Dolfinarium maken de Surinaamse dolfijnen niet uit zichzelf.

Maar het was een mooi tripje. Heerlijk ook op zo'n bootje op het water, waar het warme zonnetje goed te verdragen is met het vaarwindje erbij. Ook de kinderen vonden het super, althans in het begin. Daarna begonnen de reddingsvesten wat te irriteren, maar zonder mogen ze van ons toch echt het water niet op.

Verder hebben we weinig gedaan van het weekend. Vooral omdat Olaf wat ziekjes is. Griep lijkt hier op dit moment te heersen en hij heeft ook zeker iets onder de leden, hoest verschrikkelijk, maar is desondanks vanmorgen toch weer naar het werk vertrokken. Hopelijk wordt hij gauw wat beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten