zondag 23 mei 2010

Overweldigend Brownsberg

Na een avondje casino met een winst van wel te verstaan 25 SRD (6 euro) vertrokken we gistermorgen op tijd richting Brownsberg. Vorige keer waren we met Niklaas, DaniĆ«lle en Thymen zo laat weg gegaan dat we de tocht naar de watervallen aan ons voorbij hadden moeten laten gaan. Want als het donker wordt, wil je om meerdere redenen niet meer midden in de jungle zitten. En dit keer hadden we ook geen kinderen bij ons. En dat was maar goed ook, want met een meisje van bijna 3 was de afdaling naar de verste waterval, de Irene-waterval, van bijna een uur zeker niet te doen geweest.
Geen kinderen mee dus, wel Martijn en Tim (ook van MNO). Na 2 uur rijden kwamen we met z´n vijfjes aan bij het begin van de oerwoudrit de berg op. Het moment voor Olaf en de andere kerels om achterin de bak van de Isuzu te gaan zitten met bier, chips en sigaren. De dames voorin en zo ging de trip via het hobbeldebobbel, vol kuilen en plassen zittende modderpad omhoog.
Eenmaal op Brownsberg kozen we de Leo en Irenewaterval uit als bestemmingen voor die dag. Nog even getwijfeld of we op de slippers naar beneden zouden gaan, maar achteraf zijn we heel blij dat we gewoon de schoenen aan hadden. Want her en der was het glibberen en glijden.
Onderweg kwamen we een soort grote cavia´s tegen, waarvan we nog steeds niet weten wat het waren en natuurlijk zaten hoog in de bomen behoorlijk wat apen. Het tropisch regenwoud is indrukwekkend en ziet er naast het pad vrij ondoordringbaar uit. Soms kwamen we wel een plek tegen waar we even een mooi uitzicht hadden.


Onderweg toonde Olaf zich natuurlijk een echte Tarzan. Slingerend aan een liaan belandde hij midden in de takken en bladeren van een andere boom. De filmpjes volgen wellicht nog op youtube.
De watervallen waren fantastisch mooi en heerlijk verkoelend. In onze bikini en ondergoed (want ja, badkleding was her en der vergeten) stonden we onder de kletterende waterval. Hartstikke gaaf!


De terugweg omhoog was wel even zwaar. Maar het was zeker de moeite waard. Een volgende keer nemen we wat picknickspullen mee, want het had helemaal leuk geweest als we daar met een heerlijk flesje wijn en wat stokbroodjes hadden gezeten.

3 opmerkingen:

 1. Volgens mij zijn dat Capibara's... Cavia zo groot als een hond!

  Tsjeck: http://nl.wikipedia.org/wiki/Capibara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yo Olaf,
  Ik neem aan dat je die bak van de pick up wel even hebt uitgelikt na al dat geknoei?
  Klinkt wel ouderwets gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi hoi Marjolein, die zg grote cavia's zijn surinaamse konijnen, surinaams gezegd : "konkoni" (in het nederlands "aguti")...google maar ff naar aguti bij rubriek "afbeeldingen" van google ;-) ...het zijn GEEN capibara's (welke wel te zien zijn in de Paramaribo-Zoo) ... groetjes, Danny (d-trips@sr.net)

  BeantwoordenVerwijderen