dinsdag 19 oktober 2010

Espanol básico I

Como esta? Yo soy estudiante. Enzovoorts... Er moet nog heel wat geleerd worden, maar de kop is eraf.
Vanavond zijn Olaf en ik bij onze eerste Spaanse les geweest. Een cursus, die hier geheel gratis wordt gegeven op de ambassade van Venezuela. En een beetje Spaans spreken is natuurlijk nooit weg.
Twee avonden per week zo´n twee maanden lang zitten we nu dus weer in de studiebanken. Aan de muren, ja je raadt het al, hangt overal de beeltenis van Hugo Chavez.
En niet alleen Spaans, maar ook nog wat geschiedenis geleerd vanavond. Zo was ik zeer verbaasd dat overal staat vermeld "Ambassade van de Bolivariaanse republiek van Venezuela". Misschien een beetje een domme vraag, maar ik stelde hem toch aan onze juf Els: "Bolivia en Venezuela zijn toch twee landen. Vanwaar dat Bolivariaanse?" En  dat was dus vanwege Simon Bolivar. Ik geef eerlijk toe dat de naam me wel bekend voorkwam, maar ik eigenlijk geen idee had wie Simon Bolivar nu weer precies was.
En hopelijk ben ik in ieder geval in Nederland niet de enige die dat niet wist. Maar wie nieuwsgierig is en ook nog wat wil leren vandaag, verwijs ik door naar wikipedia.

1 opmerking:

  1. Spaans...? Ik hoop dat Olaf's Spaanse taalvaardigheid die van het Engels en Duits overtreft in ieder geval...

    He! En gefeliciteerd met Jaap he!

    BeantwoordenVerwijderen