woensdag 27 oktober 2010

lancering Ariane 5

Olaf en ik vertrekken morgen voor een paar daagjes naar het buurland Frans-Guyana in de hoop daar de lancering mee te gaan maken van de Arianne 5. Want zoals sommigen wellicht weten zit in de European Space Agency (ESA) in Kourou, Frans-Guyana. Ik ben erg benieuwd. De lancering staat gepland om half zeven 's avonds lokale tijd. En nu maar hopen dat het niet gigantisch gaat uitlopen, want volgens mij is dat nog wel eens het geval met die spaceshuttles...
Daarom hebben we naast de ESA ook nog maar wat andere dingetjes op het programma gezet zoals een bezoekje aan Duivelseiland. Daar werden vroeger de zwaarste criminelen naartoe gestuurd omdat ontsnappen bijna niet mogelijk was. Rondom het eiland zou het namelijk stikken van de haaien. Voor wie nog een beetje geschiedenisles wil: Alfred Dreyfus heeft er een tijd gezeten en de film Papillon gaat over Duivelseiland.
En dan willen we ook nog even gaan kijken in de hoofdstad Cayenne.
Frans-Guyana is overigens kennelijk hartstikke Frans. Betalen doen we er met de euro en de prijzen schijnen vergelijkbaar te zijn met die in Frankrijk. Dus een heel goedkoop uitje wordt het niet.
Dat was al duidelijk toen ik vandaag onze autoverzekering ging regelen voor aldaar. Die was niet te versmaden. Kon alleen per maand. Kosten: 185 euro voor WA-dekking en daarbij nog eens 80 US dollar wil je de boel all risk verzekeren... Maar ja, je wilt toch met een veilig gevoel op reis..
Hopelijk wordt het een leuk tripje.  Zie over een paar dagen ons verhaal.

1 opmerking:

  1. Spannend! Ariane... Daarmee werp je toch geen space shuttle mee de ruimte in? Ik dacht een satelietje of zo...

    Anyway: wordt in ieder geval de grootste vuurpijl die je ooit zult zien en die velen van ons waarschijnlijk nooit zullen zien. Half zeven, is het dan al een beetje donker?

    Veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen